De Eusebiuskerk, 1452


Kerk * Kerkplein 1 * 6811 EB Arnhem


De Eusebius is een uitstekende locatie voor uiteenlopende evenementen; van beurzen tot kunstexposities. Van galadiners en personeelsfeesten tot congressen, trouwpartijen, uitvaarten, herdenkingsbijeenkomsten en recepties. Naast de hoge en lichte Kerkzaal telt het gebouw nog een aantal, al even bijzondere ruimtes, die bij een evenement betrokken kunnen worden of apart kunnen worden gehuurd.
De Eusebius biedt een unieke historische entourage voor hedendaagse evenementen en activiteiten van velerlei aard en omvang. Een markante en inspirerende locatie, midden in het centrum van de stad, eenvoudig te herkennen en gemakkelijk te bereiken.

De kerkzaal wordt vooral gebruikt voor omvangrijke evenementen van 150 tot 1250 personen. Te midden van vele cultuurhistorische schatten biedt de Kerkzaal alle hedendaagse faciliteiten die nodig zijn voor een professionele en sfeervolle ontvangst. De zaal kan worden ingericht voor concerten, beurzen, exposities, bedrijfsevenementen, feesten of diners en is ook goed te gebruiken voor bijvoorbeeld examens of sportactiviteiten.In de zomer blijft het kerkgebouw heerlijk koel en ook in de winter is de temperatuur aangenaam dankzij warmtestralers en vloerverwarming. In overleg kan de inrichting van de zaal met onder andere podiumelementen en wandafscheidingen worden afgestemd op de aard van het evenement.

Aan weerszijen van de torenvoet zijn twee kapellen die tot de oudste bouwgeschiedenis van de Eusebiuskerk behoren (circa 1503). De Annakapel en de Raadskapel bieden met hun imposante gotische ramen en enorme lichtinval sfeervolle mogelijkheden voor diners, recepties en kleine exposities. Ook worden de kapellen vaak in combinatie met de Kerkzaal gebruikt, bijvoorbeeld voor deelsessies tijdens congressen of voor de ontvangst en inschrijving van deelnemers. De Raadskapel is met een hoge glazen wand afgesloten van de rest van het gebouw. Beide zalen zijn voorzien van een verwarmingsinstallatie.

Een zeer bijzondere ontvangstmogelijkheid biedt de uit twee verdiepingen bestaande Eusebiuszaal in de toren van de Eusebiuskerk op een hoogte van 30 meter die te bereiken is via de glazen Panoramalift. Deze bijzondere ruimte – met eigen horecavoorzieningen – biedt plaats aan gezelschappen van 20 tot 80 personen en wordt onder andere gebruikt voor zakendiners, vergaderingen en recepties.

Het gebouw biedt alle technische faciliteiten voor zowel klein- als grootschalige evenementen. Er zijn goede sanitaire voorzieningen en er is op diverse locaties krachtstroom beschikbaar. Gebruikers kunnen voor hun evenementen de beschikking krijgen over stoelen, podium-elementen, een mobiele geluidsinstallatie met 2 draadloze microfoons, pilaarspots en afscheidingselementen (pipe and drape). De inrichting van de diverse ruimtes is flexibel en er is een eigen technische dienst aanwezig voor ondersteuning. Er is een professioneel ingerichte satelliet-keuken aanwezig en de catering kan desgewenst door de Eusebiuskerk worden verzorgd.
Overnachten
Trouwen
Vergaderen
Feest
Congres
Filmen
Fotograferen
Wonen
Werken

Soort monument: Rijksmonument Type monument: Kerk
Bouwjaar: 1452 Aantal personen: maximaal 1100
Staat: Perfecte staat Aantal slaapplaatsen:
Oppervlakte m2: 1792 Aantal werkplekken:
Ligging Stedelijk Aantal parkeerplaatsen
multimedia aanwezig  
live muziek toegestaan  
eigen catering toegestaan  
centrale receptie  
stroom  
locatie heeft catering  
wifi  
tv  
ja-woord geven bij trouwen  
nachtvergunning  
krachtstroom  
kindvriendelijk  
keuken  
rolstoelvriendelijk  


Kerk, 1452
Rijksmonument
Prijs op aanvraag
Overnachten * Trouwen * Vergaderen * Feest * Congres * Filmen * Fotograferen * Wonen * Werken
Telefoon: 026-4435068
Meer over deze locatie:
  • twitter
  • facebook
  • website